Referanser

Referanser

Her en noen av våre tidligere prosjekter:

Er hydraulisk sprengning noe for deg?

Vi tilbyr gratis befaring før du leier utstyr av oss. Vi selger også utstyr og tar på oss interessante oppdrag.

Ring oss i dag på Tlf: 901 39 861 eller legg igjen navn og nummer, så kontakter vi deg.


  Øvrige referanser

  Oppdrag hvor vi fjerner fjell i kjelleren på en enebolig for å bygge utleieleilighet.

  Hydraulisk BROKK radiostyrt robot med påmontert boretårn.

  Her vi fjerner fjell i kjelleren på et rekkehus fra 60-tallet for å lage leilighet.

  Sotra i Hordaland

  Ved bygging av dette huset ble tomten sprengt for «trang», og huset kom helt intill fjellet. Grunnet slepper i fjellet, var endel av dette nå kommet i bevegelse og MÅTTE fjernes. Ved hydraulisk kiling ble dette fjernet vellykket og uten skader på huset.

  Sandviken i Bergen, utsprenging for garasje.

  Etter 22 år med hydraulisk kiling av fjell, er det etter hvert blitt flere og flere
  svært spesielle oppdrag, og i 2009 gikk vi til anskaffelse an en BROKK180,som er en radiostyrt rivningsrobot – elektrisk drevet – slik at den også kan benyttes innendørs. På denne roboten fikk vi konstruert et
  svært spesiellt boretårn som igjen er montert på rotor slik at det kan dreies 360 grader, og bore i alle mulige vinkler. Der vi kan komme til med denne roboten, betyr det en svært mye mer effektiv drift, i forhold til håndholdte boremaskiner som ellers er mest vanlig.

  Fjerning av fjell fra et hushjørne på bolg på Nesttun i Bergen.

  Splitting av stor stein på hyttetomt i Masfjordnes i Hordaland.

  Gravemaskin var her ikke noe alternativ, da den ville rasert terrenget fra
  adkomstveien og frem til hytten som var bygget for 30 år siden.

  Kjeller

  Her var hele huset på 3 etasjer ferdig restaurert før disse arbeidene ble startet. Grunnmurene var ca. 60-70 cm gråsteinsmur av dårlig tilpasset murstein, og ville ikke tåle noen form for rystelser. Bærevegger i kjeller måtte fjernes, og hele huset måtte stemples med «stamps»(skrustøtter av stål). Disse ble så flyttet internt i systemet vedbehov etterhvert som fjellet ble fjernet. Spesiellt bilde lengst til høyre illustrerer på en god måte hvor kontrollert dette kan gjøres, ved at fjellet kan knekkes helt inntil støtten. Dette krever god kunnskap og erfaring om fjell såvel som god faglig innsikt vedrørende bærende konstruksjoner etc. I dette tilfellet fikk byggherren en fin kjellerleilighet på ca. 60m2 med god leieinntekt.

  Utsprenging av blindkjeller i et hus i Åsane i Bergen.

  Huset ble opprinnelig bygget som «husbankhus» i slutten av 70-tallet,full kjeller var den gang ikke tillatt grunnet arealbegrensninger. I forbindelse med totalrenovering og utbygging ønsket byggherren her å utnytte arealet også i blindkjelleren, samtidig som fuktproblemer grunnet vannsig fra terrenget ble eliminert. For å få tilkomst måtte man her sprenge bort fjell utvendig,og ta ned grunnmuren i gavlveggen. Som man kan se av bilde til høyre, kan man med forsiktighet og god innsikt i fjell og konstruksjoner fjerne fjellet helt inntil veggen, selv om det her var en dårlig fundamentert lecavegg.

  Har du spørsmål knyttet til våre tjenester eller produkter? Ta kontakt med oss på e-post eller telefon for en uforpliktende prat.